Má souvislost vybavení duševní a takovéto "klasické"?

27. 7. 2008 21:38
Rubrika: "4 věci"

Prázdniny jsou v plném proudu a já jsem přemýšlel, co tak asi budu dneska (někdy ve čtvrtek to bylo...;)) dělat. Bylo krásný počasí na kolo.

"No, už jsou 2, tak se musím nějak rozhoupnout..."

 Přijel domů taťka a hned z něj vypadlo: "Pojedem na kolo?" Myslím, že ani nečekal jinou odpověď než ANO!

Jeli jsme po silnici někde u Milov. Taťka byl kousíček za mnou. Zpomalil jsem, aby mě dojel. Najednou mě předjel nějakej chlapík, kterej určitě jako cyklista nevypadal. Byl takovej "rozevlátej", neměl helmu a kolo taky už docela starý. Ale fascinoval mě jeho výraz v obličeji. Někdy vydívám pány na kolech za 100 000 v nějdražším oblečení, ale tváří se, jak kdyby spolkli ropuchu. Místo tradičního pozdravu "Ahoj" si radši upraví brýle za 10 tisíc nebo si odplyvnou do příkopu. Ale z5 k našemu chlapíkovi. V popisu jeho výrazu bych asi určitě použil obraty "malý kluk", "Vánoce", "nové autíčko". Opravdu měl výraz, že ho to hrozně bavilo. A to mi bylo hned od začátku sympatický. Ještě víc si mě získal, když z něho vyletělo upřímné a radostné "Ahoj!"

Když mě předjížděl, jel jsem takovou normální rychlostí. On kolem mě ale prosvištěl jako blesk. Za ním v těsném závěsu taťka se slovy: "Šlápni, jedem! Dost to kosí" Když mi to řekl, neměl jsem na tváři úsměv, ale stejně... Na tom vrzajícím kole přece nemůže jet rychle, ne? Opak byl pravdou. Tak rychlých asi 5 kilometrů jsem snad ještě nejel! Střídali jsme se v "tahání" (jako kdo pojede první a bude tahat ostatní) a jeli strašně rychle. Aspoň mě to přišlo dost. Taťka potom do kopce už trochu nestíhal, ale kdykoli jsem se mrknul dozadu, byl tam obličej onoho pána nebo alespoň jeho přední kolo pár centimetrů od mojí nohy. Ve Svratce už tempo vadlo (on by ještě určitě mohl, ale já už jsem přestával cítit nohy...) a začal trochu dialog. Říkal, že jede do Hlinska a ptal se, odkud jedeme my. Hrozně mě potěšil. Nikdo neznámý se se mnou ještě v životě nebavil takhle na kole. Chvilku jsme povídali, potom si přátelsky podali ruce a pán odjel v dál. Jak jinak, než strojovým tempem. :<)

Když odjel, proběhlo mi hlavou: Jednou asi Pánovi nebude záležet na tom, jestli jsme měli kolo za x tisíc nebo nějaký obyčejný... Nebo jestli jsme měli Bibli se zlatýma písmenkama nebo Písmo docela prosté... Spíš asi řpihlédne k tomu, jestli jsme si radši upravili brýle nebo upřímně na někoho vyhrkli "Ahoj" resp. jestli jsme se na modlícího se člověka pohlédli: "Co blbne?" nebo se pomodlili také...

btw. Moc díky onomu neznámému za příjemně strávený úsek! :<)

...a taky omluvte moje hovorové výrazy... ;<)

Zobrazeno 838×

Komentáře

kristinad

jé, Ráďo, to je skvělej článek, souhlasím ;) díky

trpas

Radku výbornej článek!:-) fakt dobrej...

někdy zas musíme vyjet!

bos

Také už jsem se setkal s podobným cyklistou. A to setkání tak nějak rozradostní ten výlet na kole.
Jó kolo - to je úžasný vynález !

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio